Ce sunt aerosolii?

Aerosolii reprezintă starea de dispersie foarte fină a unei substanţe lichide sau solide într-un mediu gazos. Mediul gazos este obligatoriu; se mai numeşte şi mediul dispersant, în care particulele solide sau lichide alcătuiesc faza „dispersă”.

Aerosolii pot fi naturali -cei atmosferici şi artificiali sau terapeutici. Aerosolii naturali sunt mai frecvenţi la mare sau la munte.

Aerosolii marini sunt alcătuiţi din microparticule provenite din spuma valurilor ce se sparg în larg sau pe coastă, particule care sunt antrenate de curenţii de aer.

Zona cea mai bogată în aerosoli o constituie o fâşie de plajă de 50 – 100 m. Aceşti aerosoli conţin cloruri de Na, I, bromuri, alcaline, magneziu etc., fiind puternic ionizaţi de ultraviolete.

Aerosolii de pădure sau munte sunt formaţi dintr-un centru învelit de o peliculă de apă sau dintr-o particulă de polen, pe care s-a depus substanţa volatilă (terebentină), care eliberează ozon în contact cu oxigenul. Aceeaşi acţiune au aici şi radiaţiile ultraviolete.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Medicina Naturala
Logo
Enable registration in settings - general