Acțiunea nocivă a ”E”-urilor depinde de cantitatea și durata consumării lor împreună cu alimentele sau băuturile în care sunt introduse.

Aditivii alimentari periculoși sau potențial periculoși provoacă leziuni la nivelul diferitelor organe, aparate sau sisteme:

  • Dăunători pentru tractul gastro-intestinal: E-220, E-221, E-222, E-223, E-224;
  • Dăunători pentru procesele de digestie: E-338, E-339, E-340, E-341, E-407, E-450, E-461, E-463, E-465, E-466;
  • Dăunători pentru piele: E-230, E-231, E-232, E-233;
  • Inactivează vitamina B12: E-200;
  • Dăunători pentru aparatul cardio-vascular: E-250, E-251, E-252 ( se găsește mai ales în cârnați);
  • Modifică colesterolul: E-320, E-321;
  • Dăunători pentru sistemul nervos periferic: E-311, E-312;
  • Provoacă afte bucale: E-330.

Magazine online cu produse naturiste:

  • Ceaiuri si produse naturiste pe vegis.ro
  • Ceaiuri si produse naturiste pe emag.ro

Sustine-ne cu un Share sau Like. Multumim!