Sistemul imunitar actioneaza sub forma unei bariere care lupta impotriva diverselor boli ori a infectiilor, pentru a mentine organismul sanatos.

In zilele noastre, este dificil sa ne dezvoltam imunitatea in asemenea masura incat sa aiba o toleranta crescuta, din cauza tuturor factorilor daunatori ai mediului inconjurator.

Insa, printr-un stil de viata potrivit si o alegere corespunzatoare a alimentelor consumate, ii poti asigura sistemului tau imunitar puterea necesara pentru a lupta continuu cu agentii straini.

Asemenea oricarui sistem al corpului uman, si cel imunitar poate sa se deregleze si sa nu mai functioneze corespunzator. Astfel incat, exista o lista de afectiuni de care poti suferi ca urmare a unui sistem imunitar care nu mai raspunde normal agentilor daunatori care intra in contact cu organismul.

Te invit sa citesti in randurile de mai jos cateva dintre afectiunile posibile.

Care sunt afectiunile cauzate de un sistem imunitar dereglat?

Afectiunile sistemului imunitar sunt impartite in mai multe categorii: alergii, cancer, afectiuni autoimune si imunodeficitare. Indiferent de cea care reprezinta o amenintare pentru sanatatea organismului tau, aceasta trebuie mentinuta sub control, constant, pentru a preveni situatii periculoase.

Boli autoimune

O functionare corespunzatoare a sistemului imunitar implica atacarea virusurilor, bacteriilor si parazitilor din organismul uman, care, in mod normal, cauzeaza daune si provoaca boli.

Insa, intr-un moment de nefunctionalitate, imunitatea nu poate face diferenta dintre celule sanatoase si paraziti, motiv pentru care actioneaza impotriva ambelor.

Aceste afectiuni pot aparea in orice parte a corpului, in celule, tesuturi sau organe, si deregleaza functionarea corpului.

Bolile autoimune pot deveni periculoase cand nu sunt tinute sub control constant.

Unele dintre aceste boli sunt: diabetul de tip 1, lupus, scleroza si altele asemenea, dintre care majoritatea nu pot fi tratate in intregime, ci doar mentinute intr-un stadiu acceptabil pentru a duce o viata normala.

Alergii

Sistemul imunitar este cel care controleaza reactiile organismului la diferiti alergeni. In cazul in care imunitatea este ori scazuta ingrijorator, ori aproape inexistenta, reactiile alergice debuteaza. Acestea pot fi declansate de orice substanta inofensiva, cum ar fi praful, polenul etc., daca persoana atacata este alergica.

Sistemul imunitar incearca sa combata substanta alergena, drept urmare produce anticorpi. In acest fel, apar simptomele neplacute, precum stranutul sau lacrimarea. Acest lucru  are loc din cauza faptului ca substantele intalnite inofensive sunt confundate cu paraziti sau virusi care pot reprezenta o amenintare pentru organism.

Desi o dereglare a sistemului imunitar este putin probabila, fiind in general cauzata de tratamente medicamentoase ori fiind innascute, acestea sunt posibile. Atat prin raritatea acestor probleme, cat si prin lipsa unei modalitati de a vindeca un sistem imunitar dereglat, afectiunile rezultate nu sunt tratabile.

Exista factori care pot intari sistemul imunitar si tin, in mare parte, de stilul de viata pe care il ai.

Iti poti asigura o imunitate ridicata consumand alimente favorabile, cu un nivel ridicat de vitamine, minerale etc., si urmand o dieta sanatoasa, cu multa miscare. In acest fel, sistemul imunitar va fi mai puternic si va putea face fata agentilor daunatori.

Magazine online cu produse naturiste:

  • Ceaiuri si produse naturiste pe vegis.ro
  • Ceaiuri si produse naturiste pe emag.ro

Sustine-ne cu un Share sau Like. Multumim!