Beta-caroten

  7

  Carotenoizii sunt pigmenți aflați în multe plante alimentare. Beta-carotenul (provitamina A) este un posibil antioxidant, ceea ce înseamnă că poate elimina molecule care apar în mod natural, numite radicali liberi.

  Beta-carotenul protejează mucoasa nazală, bucală, faringiană, laringiană. La cei care au primit deopotrivă vitamina A și zinc, numărul îmbolnăvirilor de cancer gastric a scăzut.

  Provitamina A reduce riscul apariției cancerului, prin faptul că este implicată în procesul de diferențiere celulară, ceea ce justifică utilizarea sa în profilaxia bolilor maligne.

  Oameni care au mâncat multe legume bogate în această substanță prezintă un nivel redus de risc pentru cancer şi boli de inimă.

  Beta-carotenul se pare că e sigur, corpul transformă în vitamina A atât cât îi este necesar (doze prea mari de suplimente cu vitamina A, luate în paralel, pot fi toxice).

  Beta-carotenul poate face ca pielea să capete o tentă portocalie.

  Fructele și legumele foarte frumos colorate ca morcovul, legumele înfrunzite, ardeii roșii, cartofii dulci, piersicile sunt surse de beta-caroten.

  Acțiune

  Efectul profilactic al beta-carotenului în bolile maligne se bazează pe transformarea metaboliților cancerigeni formați în organism din mediul exterior, în substanțe mai puțin nocive și mai solubile, deci mai ușor de eliminat.

  Utilizare Beta-carotenul (provitamina A) contribuie la profilaxia şi ameliorarea tulburărilor de vedere și este un factor important în menținerea sănătății pielii, părului, danturii şi gingiilor.

  Beta-carotenul are rol și în profilaxia cancerului.

  Beta-carotenul reduce riscul apariției infarctului miocardic şi a decesului prin stop cardiac.

  În cazul consumului mai îndelungat pielea se poate colora într-o nuanță gălbuie și se recomandă ca după fiecare 5 zile de consum să se facă o pauză de două zile.

  Magazine online cu produse naturiste:

  • Ceaiuri si produse naturiste pe vegis.ro
  • Ceaiuri si produse naturiste pe emag.ro

  Sustine-ne cu un Share sau Like. Multumim!